Benvinguts/des al meu bloc vosaltres i les vostres opinións.

diumenge, 4 de gener del 2009

2009

Comença un any que tothom diu que serà difícil, no es massa difícil de pronosticar, si donem una ullada a la premsa A Europa: crisis i problemes amb el petroli de Rússia (que es un problema mes greu, complexa i difícil de solucionar del que creu la majoria. Els EEUU amb nou president una incògnita i massa expectatives. Sud Amèrica amb plena revolució dels populistes, els que els faltava per continuar en la pobresa.
Africa com en els últims anys guerres i sang per tots els llocs, clar que mai son noticia, es maten entre ells i això no interessa a ningú, no els maten ni els jueus ni els americans ni tant sols els europeus, els morts no importen.
A l'Orient mitja guerra de nou, ja es veia a venir, com diu l'Angel el xofer del grup, que es un encant parla en Català nomes de sentir-nos - si tens un gegant al costat encara que sigui un "troc d'ase" no pots escopir-li a l'ull sense rebre de valent" i això es el que portava fent Hamas. El problema es l'Estat d'Israel, diran alguns, i jo els hi pregunto heu mirat un mapa d'Europa de principi del segle XX? i les fronteres dels estats? Hongria no tindria que estar en guerra perquè s'ha quedat amb el 40% del territori original?, tanmateix os heu fixat que Jordània també te fronteres amb Israel, formava part de la antiga Palestina, no hi ha tingut mai problemes? que serà?, als palestins sempre se'ls ha utilitzat per part de les demès nacions àrabs. Algú em va explicar un dia que amb el que es gastaren en la construcció i el manteniment del circuit de Bahrein els palestins de Gaza i Cisjordania no tindrien cap problema econòmic no els faltaria, ni escoles ni sanitat. I perquè no ho fem els europeus os preguntareu? perquè sols poden fer-ho els seus els que paguen a les famílies dels suïcides per tenir suïcides en fi.
Tornant a casa, Espanya que no sembla que sap on va, ni el PP ni el PSOE, eleccions basques i gallegues a primers de març i el juny europees. I Catalunya que el 2009 sembla que tindrà molt dies dels innocents,al menys en el que fa a finançament. Em pregunto com es poden comparar els pactes del Majestic, uns pactes on la única arma que tenien els catalans (CiU sola) eren les seves paraules el seu prestigi i els seus volts, amb una negociació amb una llei darrere aprovada per tots els Parlaments: català i espanyol, si amb tant poca cosa es va aconseguir tant com no volen que exigim que es aconsegueixi mes ara? en fi ja ho veurem, clar que llavors Ciu no era part d'un partit jacobí, ni estava enganxada a la cadira.

I aquí sota la resta (Borrant aquest text)

6 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Nuria:
Quedo gratament sorprés de com saps obrir noves linies de pensament sobre temes en el que els mitjans de comunicació ens venen una altra pel.licula.
Edmón.

Manel Balasch Esteve ha dit...

Aquest 2009 pot ser un pou de sorpreses (bones i dolentes)
Per començar l´inflació al 2008 del 1,5%. Per tant, salaris lligats a IPC, casi sense variació.
Finançament (la mare dels ous), demanen 10 i ens donen 6,5Acceptem ?
Les empreses cada cop tenen mes obligacions formals (el nou pla comptable encara es un "mar de dubtes"), les operacions vinculades entre empreses i socis es força complexa....,les comptes anuals de les empreses tenen mes obligatorietat d´informació (per Hisenda es clar)...etc
S´hauria de reduir impostos, per activar l´economia. Inclos la baixada (temporal) del tipus IVA.
Mes reduccions de retencions als salaris dels treballados i autonoms. Afavoriria a l´economia (particular i empresarial) i el consum es reactivaria.
Sino mal panorama.

garmir ha dit...

Hola Manel:
El meu pare diu el mateix que la Reactivació només arribarà amb una baixada d'impostos, peró......si no tenim ingressos com farem Politica Social?.
Edmón.

PereJoan ha dit...

BENVOLGUDA; LA MEVA AMISTAT AMB TU I LA TEVA FAMÍLIA ÉS PER A SEMPRE SINCERA.
ÉS EL REGAL DE REYES.
UNA ABRAÇADA DE PereJoan

Rosa Nuria Aleixandre Cerarols ha dit...

Manel i Edmón,
Teniu raó els dos amb que s'haurien de baixar impostos, en aquesta línia estan les iniciatives de la federació(CiU) pero l'actual govern ha promes tantes vegades augmentar les inversions: socials, en infraestructures, en cultura, en finaçament autonòmic, que no s'ho pot permetre, i es un greu problema perque es veurà obligat a fer-ho (reduir les inversions) que ho farà d'amagat i encara serà pitjor. Hauriem de reduïr la administració publica a la meitat, reduin especialment (per no dir fer desapareixer) els carrecs de confiança sense cap tasca assignada per exemple, pero a tots els nivells des dels ajuntaments, consells comarcals, diputacions, governs autonomics i govern central, ens podriem estalviar força.
En quant al finançament hauran d'aceptar el que els donin, tenen (aquest tripartit)un forat tant gros que no tindràn mes remei.

garmir ha dit...

Hola Nuria:
Em sembla que els tripartits van neixer amb l' intenció de fer fora del tatami a CIU i no ho aconsegueixen, peró estan blindats com el ciment, lúnica sortida una victòria ampla a les properes eleccions, peró com aconseguir-ho, aiiii, això ja no ho sé.
Bona setmana Núria, Pere i Manel.
De part de l´Edmón.