Benvinguts/des al meu bloc vosaltres i les vostres opinións.

dijous, 29 d’octubre del 2009

Viatge a Canaries


Aquesta es la comissió de Ciència e Innovació que va anar a Canàries, el motiu recolzar al Davant de la Unió Europea a l’Instituí Astronòmic de Canàries per a la instal•lació al “Roque de los muchachos” del Telescopi Extremadament Gran (ELT). Una decisió que ha de prendre en el propers 6 mesos l’Observatori Europeu Austral. Els dos candidats son Chile i Canàries, una inversió de 1.000 milions d’euros i una duració de 30 anys.
Tots sabem que serà una decisió política perquè tècnica i científicament no El lloc millor es Canàries es el lloc ideal temperatura humitat, un cel sense contaminació llumínica i uns vents alisis que ho mantenen, les instal•lacions de les millors del mon el gran TECAN (espanyol mexica i dels estat units) un dels mes grans de mon esta construït al "Roque de los muchachos" a la Palma, també hi son tant a Tenerife al parc el Teide, com a les Palma telescopis de tot el mon: França, Alemanya, Gran Bretanya Rússia, tant solar com nocturns tant visuals com de detecció de diferents radiacions de tot l'espectre des de l'infraroig a la ultraviolat. En quant al nivell científic el director del Gran TECAN es un Català el del Astrofísic de Canàries un Espanyol el Professor Francisco Sanchez veritable artífex del complex i el del Britànic també.
Hi érem totes les forces polítiques suposa una inversió de 1.000 milions d’euros (si mil milions) i un manteniment de 30 anys, amb tot el que suposa per les empreses espanyoles entre elles algunes catalanes. Esperem que el president del Govern ara que presidirà la Unió sigui capaç de fer-ho valdre.
Varen ser dos dies esgotadors dormir poc i veure moltes coses però va valdre la pena havíem de fer-ho!.



I aquí sota la resta (Borrant aquest text)

2 comentaris:

Manel Balasch Esteve ha dit...

Bona nit Rosa
Que tal per Canaries ?
El tema que toques avui es molt tecnic i no fare cap comentari.
Simplement saludarte.

Ben cordialment
Manel

carles.anegx ha dit...

Als ciutadans no s'ens amaga que tan viatge i tanta comèdia té poc a veure amb el veritable suport a la investigació i molt a veure amb la corrupció subtil a la que els polítics professionals esteu tan acostumats que ni la `percebeu com a tal.
El suport a la investigació seria prou efectiu si destineu la despesa dels de la foto, segurament amb diners públics per part de tots o la majoria, a la investigació...