Benvinguts/des al meu bloc vosaltres i les vostres opinións.

dilluns, 22 de setembre del 2008

Compareixença Ministre Soria

Un xic tard pero esperava tenir la traducció de la compareixença per poder-la fer accessible, i aquí la teniu. Per si no la voleu llegir aquest es el resum.
La compareixença era per explicar l’informe fet per les associacions de consumidors que estan en la comissió estatal sobre els nombre de queixes i petició d’informació que els varen fer al llarg del 2007 estaven incloses las del Ministeri, per tant una de les coses que vaig reclamar (i no vaig ser la única va ser la diferenciació entre reclamacions i informació la segona que s’incloguin les fetes a las CCAA (Comunitats Autònomes) es evident que el Ministre va dir que si (ja ho veurem) la segona petició era el nombre de denuncies que arribaven a ser sancions. Aquí va sortir per la tangent i va contestar que el aprox. el 56% es fallaven a favor del usuari un 20% acabaven en “laudo” i la resta es fallaven a favor de les empreses.
A destacar dues coses mes:.....................

Que el litigi en defensa del model de farmàcia espanyol anava per bon camí, al utilitzar l’argument que el model de farmàcia forma part de sistema sanitari de cada país, i com el model sanitari es atribució “exclusiva” de cada estat Europa no tenia res que apel•lar. Cosa de la que me’n enorgulleixo ja que aquest argument era el que sempre havia defensat e intentat que utilitzessin, els diferents serveis jurídics. La segona es la venda e medicaments per Internet un greu problema sanitari ja que ni les dosis ni en algunes ocasions les matèries utilitzades son les correctes, si ens haguessin fet cas als que sabíem de que anava quan es va fer la llei de medicament no hauria passat, però com n’hi ha que saben de tot dons... i així ho vaig dir en la compareixença la venda per Internet no es un tema de lliure competència sinó de salut publica, i espereu que el pitjor pot estar per venir ja que un dia algu hi deixarà no sols la salut sinó la vida.
En quant a les preguntes sobre les ponències de Malalties Rares i Obesitat infantil i juvenil, en funció de les paraules del Ministre farem (espero que conjuntament tots els partits que les varem aprovar propostes al respecte propostes que quant estiguin fetes les penjaré aquí.
. Diario de Sesiones de Comisión del Senado, número 45 de fecha 18/09/2008.