Benvinguts/des al meu bloc vosaltres i les vostres opinións.

diumenge, 16 de novembre del 2008

Enginyers informatics

Va ser aquest dimarts, tenim comissió de Ciència e innovació, el partit popular havia presentat una moció perquè el govern prengues les mides oportunes, per tal de que els enginyers informàtics, tinguessin regulada la seva professió. La veritat es que tenen raó en uns moments on la “nostra civilització” es la de la informàtica, on tot esta informatitzat aquests professionals no ho tenen regulat, no poden dir que tenen intrusisme professional, perquè en lloc estan contemplades les seves competències exclusives, cosa que si passa en la resta de les enginyeries.
Era evident que el PP feia un plantejament correcte, però com no governa era de màxims, amb lo que el PSOE (que no tenia raó) no l’acceptava en absolut, entre altres coses perquè ho proposava el PP..........

Sols hi havia una solució, (bastant habitual per cert) que nosaltres CiU féssim una proposta de consens, no creieu que era fàcil, es el moment de treure el prestigi abtingut entre els companys dels diferents partits, havíem de aconseguir que s’aprovés, mes que lo que volia el PP, el que volien els professionals, per això estàvem en contacte amb els seus degans (tant dels enginyers superiors com dels tècnics), i començar a fer propostes.
Tenia la avantatge de que el portaveu del PSOE (el senador Salvador) es una persona assenyada,amb la que em fet moltes coses, te ganes de treballar, de fer el que s’ha de fer, encara que s’hagi d’enfrontar amb el Ministerio (que en aquest cas era el de la Garmendia per tant una sort).
Per altra banda el PP aconsegueix majoria, nomes amb la abstenció d’un del grups petits, per tant es sent fort, menys mal que es tractava el senador Abejon, que s'hi pot enraonar, prefereix aconseguir una cosa petita pero seriosa, que molt grossa pero que al final es nomès fum. Amb els grups petits era diferent, teníem la senadora de l’Entesa (que es mes PSOE que alguns del PSOE), el mixt sense problemes i el PNB, que en aquesta ocasió confiava en nosaltres.
Jo a mes, comptava amb l’ajut de la nostra diputada, la Imma Riera que ja havia fet tota mena de contactes, encara que no se’n va poder sortir en el Congres, motiu per el que es va abstenir.
Per fi ho aconseguirem! desprès de quatre redaccions, un sense fí, de passejades de trucades, un text de consens en el quedava perfectament reflexa’t el que volien els professionals, be tot no, però quasi, i votat per unanimitat el vol dir compromís també del govern per fer-ho teniu la transcripció al final pels interessats
Diario de Sesiones de Comisión del Senado, número 80 de fecha 12/11/2008.
(Comisión de Ciencia e Innovación)

3 comentaris:

Manel Balasch Esteve ha dit...

Hola Rosa
Estic a favor de la regulació de determinades professions. I dic "determinades" per que crec que hi ha professions a on si la persona "sap fer be la seva feina i es un professional amb competéncies" per mi no faria falta la regulació.
Recordo l´enrenou per la regulacio i la des-regulació de la feina d´API. La realitat es que hi havia mercat per a tothom i els API no volien perdre el pastis....
Una salutació
manel

garmir ha dit...

Hola Nuria:
Gràcies un cop més per la complerta explicació de com és el dia a dia d´una senadora, és molt engrescador, seguir el que fan els politics, si ho fes més gent, l´abstenció baixaria.
Els Blogs són d'una gran ajuda, al permetre el contacte directe entre les persones.
Edmón.

Rosa Nuria Aleixandre Cerarols ha dit...

Benvolgut Manel,
No estic massa d'acord amb tu ja que com pots saber quan vas a buscar un professional, que te els coneixement necessaris? Si ja se que hem pots dir que alguns que els tenen tampoc ho fan be, però al menys els tenen. Et deixaries operar per algú que no fos cirurgià? O defensar per una persona que no fos advocat?
Com pots demostrar que ho saps fer? En una empresa ho entenc però fora es difícil es per axó que estant d’acord en que el bàsic son els coneixements, crec que aquesta ha de estar reconeguts
Nuria