Benvinguts/des al meu bloc vosaltres i les vostres opinións.

diumenge, 8 de febrer del 2009

Divendres:Cercle d'infraestructures


La Fundació Cercle d’Infraestructures és conseqüència de la voluntat d’una sèrie d'Entitats i Empreses, de sensibilitzar la societat sobre la importància de les infraestructures com un fet econòmic però també com a element de progrés, de vertebració del territori i de sostenibilitat, l’objectiu final del qual és la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, del que es cofundador en Pere Macias. Aquest objectiu es porten a terme mitjançant activitats en dues àrees: les de les sessions, els debats del Cercle i, la formativa en el marc la UPC.
El passat divendres dia 6 al Club de Directius del World Trade Center de Barcelona a les 8,45 vaig assistir a un d'aquest debats, l'invitat era el Conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid el senyor Juan Jose Güemes, el motiu la forma de construcció dels nous hospitals de la comunitat de Madrid. Va ser força interessant i donaria per parlar-ne molt, però nomes a destacar un parell de coses,el sistema sanitari català va ser l'origen d'un del millor sistemes sanitaris d'Europa en el que es complementen la pública, la public-privada i la privada, tot amb finançament públic. Tanmateix la planificació d'aquest sistema es complexa i difícil de controlar o s'acaba fent insostenible econòmicament, be dons els madrilenys no tenen cap mena de ganes d'aprendre dels nostres errors, es cert que l'home es l’únic animal que topa mes d'un cop amb la mateixa pedra, clar que a un advocat de 40 escassos que ja ha estat conseller de Turisme, que l'hi hem d'explicar la gent amb experiència, es el mal dels que arriben massa despresa a lloc de tant alta responsabilitat es creuen que el mon s'acaba de fer que ells l'han descobert i que tots els demes son tontos, o l’aprendrem mai!
Una frase "hemos aumentado las urgencias un 12% estamos muy contentos" gàmmarus! si les urgències han pujat un 12% tens un problema greu o en l'atenció primària o estàs davant d'un problema de salut pública. No te’n adones? dons no, no se’n adona perquè no te ni idea de sanitat, i no es lo mateix tenir mes clients en un hotel, que en un hospital i menys si arriben per la boca d'urgències. I era sols un petit exemple en va dir altres de perles, em va recordar algun membre de altres govern que ens afecten molt mes , en fi ho sent-homolt, perquè al final ho haurem de pagar com sempre entre tots
I desprès una volta pel curs de "Marcadors Tumorals” que fa cada any el Clínic, amb assistència d’experts de tota Europa. Nomes m’interessava la taula rodona de PSA, (marcador de càncer de pròstata) , varen venir dues de les investigadores de la UdG del nostre grup que treballen en aquest tema, va valer la pena l'esforç, en varem treure coses interessant per la nostra recerca. Desprès a Girona, divendres ja toca!

I aquí sota la resta (Borrant aquest text)