Benvinguts/des al meu bloc vosaltres i les vostres opinións.

dimarts, 5 d’octubre del 2010

President Pujol

Aquest passada setmana dijous, el president Pujol va estar en un acte a la facultat de dret de Girona, invitat per la JNC era una acte així dons clarament de partit. Primera sorpresa ple fins a fora inclòs el vestíbul, segona va durar dues hores eren les 14h quant acabàvem no es va bellugar ningú.
Continua tenint aquella do de gens que sempre l’ha caracteritzat tant si parla pels grans com pel mes joves – segons ell son les úniques invitacions que accepta, va parlar d’agrair la feina feta als que han dedicat temps i esforços per aixecar el país- els grans - en especial en aquell dia, havia mort de Joan Triadu que era segons ell mateix, el seu mestre (d’en Triadu) una frase la que l’hi va dir quant amb 17 any va anar a preguntar-li que podia fer per Catalunya (estem parlant del 1947 perquè en tinguin idea) la resposta : “El primer que has de fer es formar-te i mentre llegir, llegir molt, sense una formació esplèndida no l’hi serviràs per res a aquest país” em va agradar molt, crec que era per tots els presents molt especialment pels mes joves, a mes de que com el president Pujol va dir “l’hi vaig fer cas, i em vaig posar a estudiar a llegir, desprès els consells serien molts i tots molt adients”.
Resumir dues hores es molt feixuc,...... per tant nomes unes quantes paraules les mes representatives, els valors: “estan de moda els valors líquids –deia- el valors Kleenex de usar i tirar, els valors han de ser sòlids o no seran valors” i va posar com exemple el mateix president Obama i els seu discurs d’investidura ple de valors morals i espirituals. El futur que era el motiu de la conferencia “alguns de vosaltres volen anar lluny en el camí cap a la independència, altres es volen quedar mes a prop, tranquils!, el problema ara no es aquest, el problema es que estem en un cotxe que s’ha quedat encallat en un sorral i els que l’han de conduir son tres i es barallen contínuament frena! Accelera! dóna’m el volant! i el cotxe es va enfonsant cada vegada mes, necessitem algú que mani de veritat que sigui capaç de dir: tu fora, baixa i busca un tronc i posa’l sota les rodes, tu al volant i accelera quant jo t’ho digui i gira el volant en direcció a la carretera, així podrem sortir-ne desprès començarem de nou a fer el camí i podrem decidir on volem anar”. Perfecte! Mes clar impossible tots estaven encantats i va seguir, ja els dic fins a les 2 anava dient “voldreu anar a dinar oi?” “ no ho varem fer tot be, ni varem fer tota la feina, però ho varem intentar i estem orgullosos de que varem aconseguir, ara os tocarà a vosaltres, primer formació il•lusió, treball, valors, i objectius ara os tocarà a vosaltres!!!
Però ningú es movia, quina sort ha tingut aquest país de tenir un patriota com ell format i capaç de posar-se davant d’un poble per fer realitats els seus somnis, un líder nat!
Ara en tenim un altre a les portes posem-lo com ell diu al comandament i sortim del sorral

1 comentari:

PereJoan ha dit...

anESTIMA NURIA: PER AIXÓ NO AMB SENTO SOL PER QUE LLEGIR COSES INTERESSANTS I CONVERSAR AMB TU CUAN TENS TEMBS.
UNA ABRAÇADA.
PereJoan.