Benvinguts/des al meu bloc vosaltres i les vostres opinións.

dimecres, 2 de juliol del 2008

Drogues

Ara fa 4 anys a l’iníci de la anterior legislatura, quant algunes ministres feien gala de fumar “porros” per esser d’allò mes “progre” jo m’esgarrifava, venia del laboratori clínic de l'hospital de Girona, on en 5 anys el nombre de anàlisis per drogues en joves ingressats per urgències s’havia multiplicat per 5 i el nombre de positius (quasi tots a mes d’una droga) arribaven al 80%, motiu pel que vaig demanar (com ja sabeu) la ponència d’estudi en la comissió mixta Congres Senat, ponència que va costar quasi un any aprovar-la, però amb uns resultats que varen deixar fora de tot dubte l'existència del problemal, tant en l’ensenyament com en els diferents àmbitsde la vida dels joves adolescents. La ponència va suposar un gir en la política antidrogas, inclús en el programa estatal de la lluita contra les drogodependències.
Ara, fa uns dies estan sortint nombroses noticies sobre consum de drogues. Primer varen sortir dades dels controls policials a les carreteres, unes dades que eren preocupants, mes del 80 % dels tests donaven positius.
Per altra banda la organització “Proyecto Hombre” donava dades sobre el fracàs escolar i la seva associació a les drogues, el 80% dels que prenien drogues (cannabis en la seva majoria)tenien fracàs escolar, i jo afegiria " l’altre 20%, segur que aproven justet quant podrien haver estat brillants"..............

Tot un èxit pels que creien que el cànnabis no feia res, que era inofensiu i alguns ximples deien que que inclús era bo.
El tetrahidocaccabinol és la substancia activa del cànnabis i pot ser utilitzada en medicina, cert!, i inclus podria arribar a ser una bona eina terapèutica, en el dolor neuropàtic entre altres, una eina com ho son alguns derivats del opi, els anomenats opioides o mòrfics, perquè també ho solen ser-ho de la morfina i no crec que ningú cregui que l’opi o la morfina son bons, o saludables. Podríem dir el mateix de la digitalis purpurea, base del digitàlics, cardiotònics per excel•lència durant segles, i altament tòxica capaç de provocar la mort si no es pren quan es necessita.
En quant a que el cannabis es natural jo els diria com el professor Maldonado un del grans experts en receptors cannabinoides " que tambe es natural la amanita phaloides i mata"
- Informació pels profans que creuen que es millor fumar cannabis que tabac- el punt de combustió del cànnabis es molt mes alt que el del tabac, per tant la temperatura a la que entra el tabac dintre del pulmó es mes alta, i en conseqüència molt mes cancerígena i com a mes a mes és un broncodilatador la “calada” es mes profunda, per tant les lesions mes àmplies.
Ahir sortia la prohibició de fumar a Holanda i els nostres genials reporter ho combinaven amb el poder fumar cànnabis en el “Coffee- shop”. Holanda, es molt mes restrictiva que Espanya i si be es veritat que es pot fumar en els “Coffee- shop” sols es pot fer en aquest establiments, pobre de tu que ho facis pel carrer! esta penat, com ho esta portar a sobre mes de 5g de cànnabis, encara que diguis que es per consum propi.
Les noticies d’ahir eren realment inconscients ridiculitzant-ho
Tenim un greu problema espero que la societat se’n adoni ja em espatllat quasi una generació, espero que la propera se’n surti millor, alguns continuarem lluitant des de les càmeres des del carrer des de tota la societat.
Si algú necessita dades científiques jo els hi puc facilitar, tipus de lesions neurològiques, depressions augments de la esquizofrènia paranoies, lesions hepàtiques addiccions per cànnabis i cocaïna o físiques: vasoconstriccions i hipertensions mortals per cocaïna i un llarg etc. Pitjor com menys edat te l’individuo.
Estic a la vostre disposició dades no en falten

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ESTIMADA DOCTORA EL PROBLEMA DE LA DROGA TIENE SOLUCIÒN A LOS TRAFICANTES SE LES DA COMER TODA LA DROGA Y SE VAN AL PARAISO,DEJANDO VIVIR AL RESTO DEL MUNDO.
(TABACO)YO FUI UN GRAN FUMADOR DURANTE 5O AÑOS ME REPUGNA HASTA EL OLOR LO DEJE SIN
AYUDA DE NADIE.
UN RESPETUOSO SALUDO PereJ

DDAA ha dit...

Sobre el inexistente vínculo entre fumar cannabis y el cáncer de pulmón a cargo del mayor especialista mundial en este ámbito:

Marihuana, tabaco y pulmón: basta ya de tanta tontería

DDAA ha dit...

En quant a que el cannabis es natural jo els diria com el professor Maldonado un del grans experts en receptors cannabinoides " que tambe es natural la amanita phaloides i mata"

Desde luego que la A. Phaloides mata -y ya no digamos la toxina botulínica, principio activo del Botox- pero, dejando de lado la falacia naturalista, es imposible morir por consumo agudo de cannabis, así que el ejemplo de Maldonado no procede,